"Цветята на малката Ида" и "Приказка за седемте козлета" в Кукления театър тази събота и неделя

Варна Лайф

16-04-2022, 08:00

Снимка:

Емил Пенчев за Държавен куклен театър - Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Планирани са представления, както на закритата, така и на откритата сцена

"Цветята на малката Ида" и "Приказка за седемте козлета" са представленията, с които ще зарадва малките си почитатели Държавният куклен театър във Варна тази събота и неделя.

"Цветята на малката Ида" ще се играе на закритата сцена и в двата почивни дни от 11 часа.

Вълшебната приказка на Андерсен е вдъхновила някои от най-интересните съвременни български театрали – писателката Теодора Димова, режисьора Георги Михалков, сценографката Свила Величкова и целия актьорски състав на Варненския куклен театър.

Мъдри послания към деца и възрастни, запомнящи се образи, бликащ хумор и нежност, примесена с малко тъга, феерични костюми, музика и танци… Ярко и различно представление в афиша на театъра.

Спектакълът е подходящ за деца над 4 години.

По две представления на откритата сцена ще има в събота и неделя на "Приказка за седемте козлета". Началните часове и в двата дни са 12:15 и 13:15.

"Мили деца, пролетта дойде, а с нея и очакваните срещи с любими герои в градината на Кукления театър. С вашата безценна помощ ще преобразим познатата ни приказка, за да е щастлив краят й за седемте козлета! Защото в приказната гора всичко е възможно! С песни и игри ще извикаме герои и от други приказки, за да спасим любимите ни седем козлета – очаква Ви незабравимо приключение", обещават от екипа на Кукления театър. Режисьор на спектакъла по приказката на Братя Грим е Вера Стойкова, сценографията е на Адриана Добрева, а музиката в представлението е на Иван Кръстев. В ролите са Боян Стоянов, Веселина Калчева, Галин Гинев, Гергана Господинова, Диана Стайкова, Диана Цолевска, Евгения Василева, Емилия Петкова, Красимир Добрев, Стоян Стоянов,Таня Жекова, Валентин Митев -син, Мария Томова, Иван Шумаров, Теодор Христов.