Хандбалистите на Шумен излизат в двубой за купата на България днес

Спорт

10-04-2022, 11:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сблъсъкът за трофея започва в 14 часа

Мъжкият хандбален отбор на „Шумен 61" се класира за финала в турнира за Купата на България. Сблъсъкът за трофея е днес в 14 часа.

В полуфиналния двубоя носителите на Купата от миналата година победиха „Осъм" (Ловеч) с 31:28 (18:14). Срещите от финалната четворка се играят във Велико Търново.

Както се и очакваше, стана добър мач, в който и двата тима дадоха всичко от себе си, за да предложат на зрителите хандбал на високо ниво. Шампионите обаче демонстрираха по-висока класа и се поздравиха със заслужен успех. В тяхната игра имаше повече качество: и в агресивните защитни действия, и в хубавите и тактически правилно разиграни постепенни нападения, и в бързите контраатаки, в атрактивните завършващи стрелби и ефектни голове.

Ловчанлии, които имат добра хандбална школа от години, опитаха да поддържат интригата, но до почивката това не им се отдаде. След 5:5 шуменци дръпнаха в резултата, водеха с по 4 - 5, на моменти 6 гола аванс и това им даде шанс да играят по-спокойно, по-уверено, с повече тактическа мисъл. Закономерно носителите на трофея се оттеглиха с 4 гола преднина на почивката.

В съблекалнята на ловчанлии вероятно е имало доста сериозен разговор на полувремето и това доведе до мобилизация в техния тим. В същото време оправданото самочувствие на шампионите и едновременно с това нескритото им желание по-бързо да пречупят окончателно съперника доведе до някои прибързани стрелби и „Осъм" към края на мача намали пасива си само до 2-3 гола. Възпитаниците на наставника Чавдар Чернев обаче демонстрираха класа и удържаха финалния щурм на съперника.

Най-резултатен за носителите на купата бе Димитър Грозев с 9 попадения, 7 добави Бранимир Балчев, а 4 Георги Атанасов. Миро Симеонов бе безпощаден от линията на 7-те метра.

„Шумен 61": Ив. Костов, Н. Николов, Д. Петков, Т. Добрев, М. Симеонов – 3, Енг. Сали, Т. Димитров, Ал. Димитров - 2, А. Ангелов, Ст. Ефтимов – 3, К. Савов, Д. Грозев – 9, Д. Пламенов – 1, Бр. Балчев – 7, Й. Михайлов – 2, Г. Атанасов – 4.