Старши треньорът на Черно море: Многото картони ще ни натежат

Спорт

10-04-2022, 08:00

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Моят тим се защитава с всякакви средства, не играхме грубо срещу Левски, имахме своите шансове, отбеляза Илиан Илиев (ВИДЕО)

"Многото картони, които получихме срещу Левски ще ни натежат занапред. За следващите двубои не само, че ще липсва Евгений Сердюк, който ще бъде наказан след днешния червен картон, но имаме и много хора с по 4 жълти картона", коментира старши треньорът на Черно море Илиан Илиев след поражението от Левски с 0:2 в последния кръг от редовния сезон на елитната ни футболна лига.

"Получи се много нервен мач, може би съдията се поддаде на тази обстановка, вместо да успокои срещата, всеки фаул беше наказван с картон. А моят отбор в никакъв случай не игра агресивно. Голяма част от картоните можеше и да не бъдат отсъдени. Черно море не е отбор, който се защитава с всякакви средства", категоричен беше Илиев. 

Треньорът на Черно море призна, че домакините са влезли по-добре в срещата и са ръководили събитията на терена до средата на първото полувреме. "След това направихме няколко добри атаки. На почивката казах на футболистите си да внимават с картоните. Необяснима за мен е постъпката на Сердюк, каза че играл за топката, но създаде спорна ситуация. След изгонването му мачът тръгна в определена посока, която доведе до успеха на Левски. Въпреки всичко съм доволен от себераздаването на моите футболисти. Успяхме да направим добри атаки, макар и с по-малко хора на терена. 7-минутното продължение, което отсъди главният арбитър остава необяснимо за мен. Тогава получихме втория гол, но това не оправдава моите футболисти. Не може играчи с опит да допуснат попадение в последните секунди", не спести критики треньорът на Черно море. 

Според Илиан Илиев Левски се развива добре под ръководството на Станимир Стоилов и ще се получат интересни двубои в челната шестица на родния шампионат.