Варненски балеринки заслужиха 20 отличия от международен конкурс в Пловдив

Варна Лайф

08-04-2022, 12:38

Снимка:

ОДК-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Школата на Бистра Бъчварова към ОДК бе удостоена с Гран При за оригинален стил

Студио "Балет" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, се завърна с общо 20 отличия от провелия се в първите три дни на м. април Международен танцов конкурс "Plovdiv Open". Школата на Бистра Бъчварова бе удостоена с Гран При за оригинален стил. Балеринките  на ОДК са завоювали също 6 - първи, 4 - втори и 2 - трети места в отделните категории и стилове, сочи официалната статистика. Тяхната ръководителка е удостоена с грамота за висок професионализъм.

В международното жури, оценило изпълненията, личаха имената на Мара Салваджио, Зорица Радловска, проф. д-р. Антон Андонов, Реми Тоин, Риолина Топалова и др.

Международният танцов конкурс "Plovdiv Open" се организира от Българска федерация по спортни и танцови дисциплини, Сдружение за изкуства "Ера-3000" и Община Пловдив. Състезанието бе квалификация за European Grand Dance Cup - Constanta, Romania на 11-12.06.2022 г. и World Grand Dance Cup - Рим, Италия на 28-29.10.2022 г.

"Конкуренцията беше голяма. В някои от категориите се борихме за отличия измежду 40 участници", не скри радостта си от постигнатото Бъчварова. Ръководителктата на студио "Балет" изрази благодарността си към журито и организаторите на конкурса, както и към всички свои деца. "Благодаря Ви, че заедно бяхме част от това вълшебство!", сподели след завръщането си от Пловдив преподавателката от ОДК.