Маратонът на четящите хора празнува 20-годишен юбилей

Мисия Варна

06-04-2022, 17:45

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Проявата тази година е на 15 април е и в памет на дългогодишния директор на РБ Пенчо Славейков д-р Емилия Милкова - тя е един от инициаторите за това маратонът на варненската библиотека да се превърне в национална кампания

През 2022 г. приключението Маратон на четящите хора навършва 20 години! Тази година Националният маратон на четенето ще бъде проведен на 15 април 2022 г. (по изключение).

"Споделянето на прочетени на един дъх страници създава близост и топлина, събира различни общности и хора заедно. Четенето е универсален език за общуване – без ограничения откъм възраст, пол, националност, религия или социално положение. Четенето е здраве, намалява стреса и кръвното налягане, помага при безсъние, прави ни подобри и по-щастливи. Четенето е общуване без граници", убедени са от екипа на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков във Варна.

Изданието тази година е в памет на д-р Емилия Милкова – един от инициаторите за превръщане на идеята на РБ „Пенчо Славейков" – Варна „Маратон на четящите хора" в национална кампания. Тя е дългогодишен директор на
варненската библиотека и председател на ББИА.

"Присъединете се към Фейсбук групата “Маратон на четящите хора”, където може да споделяте и публикувате вашите идеи, снимки, видеоклипове и коментари, свързани с Маратона. Използвайте хаштаг #посприИпочети и #LibVar А съвсем скоро ще Ви изненадаме и с нашите интересни и вълнуващи събития и инициативи", обещават от екипа на РБ "Пенчо Славейков".