Хотелиерите по Черноморието са на ръба на оцеляването заради разходите по украинските бежанци

Мисия Варна

04-04-2022, 09:22

Снимка:

МО

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Цял месец няма никакво заплащане от страна на правителството, заяви собственикът на хотел Филчо Ставрев

До 5 април е срокът, в който хотелиери, настанили бежанци от Украйна, ще могат да кандидатстват за финансова помощ от държавата. Субсидията е в размер на 40 лева на ден за един човек.

Някои от хотелиерите по Черноморието вече не издържат и са на ръба на оцеляването заради големите разходи по украинските бежанци. Те генерират големи загуби, предаде БНТ.

В един от хотелите в курорта "Св. Св. Константин и Елена" са настанени 120 бежанци от Украйна. За тях се грижи собственикът на хотела Филчо Ставрев и неговият персонал.

"Наистина е много трудна ситуацията по отношение на обслужване на гостите. По разплащането, което трябва да правим към всички, които са свързани с издръжката и обслужването на украинците. Така е с доставчиците, токът и водата, персоналът също трябва да бъде осигурен със заплата. Цял месец няма никакво заплащане от страна на правителството. Молбата ми към управляващите е, заплащането да става два пъти в месеца, което ще облекчи нашите възможности за по-добра работа и леко финансово състояние. Ние в момента генерираме загуби, защото нямаме никакви авансови плащани по предварителни резервации", каза Ставрев в ефира на националната телевизия.

Той заяви още, че в никакъв случай не е достатъчна помощта от 40 лв.