Библиотека на открито заработи във Варненския зоопарк в Деня на детската книга

Мисия Варна

02-04-2022, 16:29

Снимка:

Facebook

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Призоваваме всяко дете, което е готово да се раздели с някоя своя детска книжка, която вече е прочело, да я донесе при нас и на нейно място да вземе друга от нашата библиотека, отбелязват от екипа на зоопарка

Детска библиотека откриха във Варненския зоопарк навръх Международния ден на детската книга. Тя е разположена в беседката на поляната, близо до местообитанието на щъркелите. 

"Ще разчитаме и на вашата помощ и подкрепа. Призоваваме всяко дете, което е готово да се раздели с някоя своя детска книжка, която вече е прочело, да я донесе при нас и на нейно място да вземе друга от нашата библиотека", отбелязват от екипа на зоопарка.

Любовта към четенето и грамотността са от изключителна важност за децата. С това разбиране подхождат от екипа на зоопарка към откриването на импровизираната библиотека, която да насърчи малките им приятели да посегнат към книгата.

Международният ден на детската книга се чества на 2 април - рожденият ден на Ханс Кристиан Андерсен - създател на едни от най-хубавите приказки. "Щастието дойде при мен в образа на Муза, която ме дари с богатството на приказките", споделя майсторът на вълшебните истории.