Заловиха измамник, представял се за служител на ДАНС

Крими

01-04-2022, 14:50

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

53-годишният варненец предлагал работа в институцията или в Европейския парламент срещу посочена от него сума

Преди ден, в отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Варна бил получен сигнал за мъж, който се представял за служител на ДАНС и срещу посочена от него сума предлагал осигуряване на работа в институцията или в Европейския парламент. След незабавно проведена специализирана полицейска операция, вчера около 14 часа, криминалистите от сектор „Престъпления против собствеността и измами“ влезли в дирите на 53-годишен варненец, осъждан за длъжностно присвояване.

От мъжа и управлявания от него лек автомобил са намерени и иззети неистински легитимации на служител от ДАНС и Европейския парламент, както и множество печатни и ръкописни документи, свързани с извършваните от него измами. В хода на разследването, криминалистите установили и други случаи на извършени от нарушителя измами на територията на областния град.

По случая е образуван заявителски материал и работата по събиране на още доказателства продължава. ОДМВР – Варна призовава граждани, пострадали от схемата, незабавно да сигнализират на органите на реда.