Утвърдиха Плана за развитие на Варна до 2027 година

Мисия Варна

30-03-2022, 17:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Като ключови моменти в развитието на морската столица са посочени околната среда, икономическият растеж, подобряването на техническата и транспортната инфраструктура, образованието

Общинският съвет прие Плана за интегрирано развитие на община Варна - най-съществения средносрочен стратегически документ, определящ приоритетите и посоката на развитие на региона за седем години напред.

Планът за интегрирано развитие на община Варна включва общо 292 проекта с 465 обекта, на обща стойност 2,856 млрд. лв. В приоритетния списък фигурират 37 обекта с обща индикативна стойност около 1 млрд. лв.

Документът е изключително важен, тъй като наличието му е необходимо условие Община Варна да кандидатства за финансиране с безвъзмездна финансова помощ и/или финансов инструмент през програмен период 2021-2027 г. Проекти, които не са включени в стратегическия документ, няма да могат да се възползват от ресурсите на националните програми.

Като ключови моменти в развитието на морската столица до 2027 година са посочени околната среда, икономическият растеж, подобряването на техническата и транспортната инфраструктура, образованието.