Акция „Предай нататък!“ организират във Варна в Световния ден на водата

Мисия Варна

22-03-2022, 13:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Целта на инициативата е да обедини потенциала на гражданите, институциите и бизнеса да превърнат пространствата пред домовете и офисите си в по-добро място за живеене

Акцията  „Предай нататък!“ от инициативата „Граждани на квартала" започва на 22 март. Тя е за почистване на района в градинката с чешмата на Венета Мандева на ул. "Охрид"; Социалната чайна; Дома на архитекта и градинката с паметника на Никола Вапцаров на ул. "Мусала"; сградите на областната администрация, РУО – Варна, католическия храм на ул. "Преслав", както и пространствата пред офиси, заведения и магазини наоколо. Добре дошли са всички живеещи и работещи в района в качеството им на граждани!

Целта на инициативата е да обедини потенциала на гражданите, институциите и бизнеса да превърнат пространствата пред домовете и офисите си в по-добро място за живеене. "Това може да се случи, ако заедно прегърнем идеята, че само с личния принос на всеки от нас обществото ни ще просперира. Разчитаме на съпричастие от хора с различни професии в публичния и частния сектор, училища, университети, институции, неправителствени организации, творчески сдружения и др. Желанието ни е да преобразим красиво средата, в която живеем и творим. Ако всеки от нас го направи лично и предаде нататък, инициативата ще обиколи целия град и ще го усмихне", отбелязват организаторите от .сдружението "Български експерти за регионално развитие".

"Защо избрахме за начало на инициативата точно 22 март? Защото е Световен ден на водата, който се отбелязва от 1993-а под егидата на ООН и всяка година има различна тема. Тази година тя е „Подземни води – да направим невидимото видимо.“ Подземните води са невидими, но въздействието им е видимо навсякъде. Подземните води са скрито съкровище, което обогатява живота ни. Почти цялата течна сладка вода в света е подземна. А старите българи са вярвали, че водата не е просто необходима за живота – тя е самият живот, тя е светостта на пречистването... Водата е жизненонеобходимо наследство, което трябва да бъде опазвано и защитавано.
Включете се в инициативата, направете ДОБРО и предайте нататък!", призовават организаторите.