По две представления в Кукления театър тази събота и неделя

Варна Лайф

19-03-2022, 09:26

Снимка:

Магдалена Димова за Държавен куклен театър Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В събота от 11 и 12 часа ще се играе "Пепеляшка" , а в неделя, със същите начални часове - "Сиводрешко и Бързобежко", за закритата зала вече не се изискват зелени сертификати

Две представления на "Пепеляшка" е планирал екипът на Държавен куклен театър за тази събота. Представленията ще започнат от 11.00 и 12.00 ч. в закритата зала, за която вече не се изискват зелени сертификати. 

„Пепеляшка” е любима приказка за деца и възрастни. Приказка, която кара зрителите да повярват в чудесата и да искат отново и отново да преживеят трогателната история на бедното момиче, което става принцеса.

Разказана с въображение, изиграна с чувство, „Пепеляшка” живее на сцената на Варненския куклен театър от 1990 г. В разказа на актьорите умело се вплита и участие на децата от публиката, които магията на театъра превръща в принцеси, гълъбчета и кончета. Тези незабравими моменти всеки път връщат времето назад към приказното кралство на Шарл Перо.

Постановката е на Джанан Каба, сценография – Свила Величкова, драматизация – Джанан Каба и Александър Илиев, музикално оформление – Светла Василева. В ролите са Веселина Калчева, Таня Жекова, Галин Гинев.

В неделя, 20-и март са планирани две представления на "Сиводрешко и Бързобежко", също в закритата зала от 11 и от 12 часа

Създаден по едноименната поема на Леда Милева, любим автор на поколения български деца, спектакълът ни въвежда във вълшебната гора, където волно и дружно играят двете зайчета – Сиводрешко и Бързобежко. Но може ли някой само да играе и за нищо да нехае? А какви са плановете на Лисицата, знае ли всичко Свраката или знае, но си трае?

На тези и на много други въпроси, отговорите ще намерите, ако сте сред зрителите на “Сиводрешко и Бързобежко” и се потопите в разказа на палавите горски духчета: Дърводъб и Шипков храст. Тяхната весела игра ще ви доведе и до Госката фея, която ще разкрие пред вас чудния свят на горските обитатели.

Завладяващата музика на композитора Иван Кръстев, пламенната актьорска игра и прекрасните кукли на Адриана Добрева ще превърнат Сиводрешко и Бързобежко във ваши любими герои.