С изненади за читателите РБ "Пенчо Славейков" празнува рожден ден

Мисия Варна

18-03-2022, 17:34

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

139 години от създаването си регионалната библиотека във Варна чества на 21 март

Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна ще отбележи своя 139-и рожден ден със специалния Ден на читателя на 21-ви март.

„Подготвили сме много изненади, също като Пипи Дългото чорапче, и предизвикваме всички настоящи и бъдещи приятели и читатели да участват в игрите, които сме подготвили. Очаквайте много забавления, викторини и награди през целия ден“, споделят от културната институция.

Сред акцентите в програмата е представяне на новото електронно издание на библиотеката „Хилядолетният чинар – свидетел на историята” в понеделник от 11.00 ч. в изложбеното фоайе на основната сграда. Книгата разказва за ръкописа за най-старото дърво във Варна, който се съхранява в архива на библиотеката, и за неговия автор подп. Тодор Етимов. А от 14.00 ч. в Детски и средношколски комплекс на бул. „Осми приморски полк“ №110 ще бъде представен нов проект на библиотеката за онлайн образователни ресурси - „Литературни предизвикателства за деца”. В основата му са визуални материали и литературно-образователни игри. А отговорите се крият между страниците на прочетените от малките читатели произведения.

Изненадите за читателите ще продължат през целия 21-ви март от 8.30 до 19.00 ч.