Гласувайте за най-доброто театрално представление на 2021-ва

Варна Лайф

17-03-2022, 19:16

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Една от номинациите е за "Амадеус" на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна

До 27 март любителите на театъра могат да дадат своя вот за най-добро представление на отминалата 2021-ва година в номинациите за награди ИКАР. Ценителите избират своя фаворит в категориите "Драматичен спектакъл", "Куклен спектакъл" и "Съвременен танц и пърформанс". 

Победителите ще бъдат обявени на официалната церемония по връчването на Наградите ИКАР 2022 в Народния театър ,,Иван Вазов“ на 27 март от 19:00 ч. Записът на церемонията ще бъде излъчен по Българската национална телевизия – същата вечер от 22:00 ч.

Сред номинираните е и спектакълът "Амадеус" на режисьора Стайко Мурджев за Драматичен театър "Варна", който може да бъде обявен за едно от събитията не само на 2021-ва, но и на последните години. 

"Амадеус" е емоционален и разтърсващ разказ за гения и неговата сянка. За светлината на таланта и мрака на завистта. Дълбока и лична изповед на Салиери пред света. Пътищата на Моцарт и Салиери се пресичат във Виена и тази среща променя живота им завинаги. Спектакълът на Стайко Мурджев разказва стилно и завладяващо за изкуството като свобода и като предизвикателство към Бога. 

В ролята на Салиери е Стоян Радев, Моцарт - Ненчо Костов, Констанце Вебер - Христина Джурова, Йозеф II - Симеон Лютаков, Граф Йохан Килиан фон Щрак - Пламен Димитров, Барон Готфрид Ван Свитен - Ивайло Иванов, граф Франц Орсини-Розенберг - Веселина Михалкова, Капелмайстор Боно - Свилен Стоянов, Тереза Салиери - Гергана Арнаудова, Катерина Кавалиери - Александра Майдавска, Баронеса Валдщатен - Даниела Викторова, вентичели (преносители на информация, клюки и слухове)- Константин Соколов, Недялко Стефанов, Роберт Ваханян, Велизар Емануилов. 

"Амадеус" има номинация за ИКАР за за майсторско техническо осъществяване, а Христина Джурова е номинирана за поддържаща женска роля за Констанце Вебер в спектакъла.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАЙ-ДОБРОТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ТУК