Кораби на ВМС участват в тактически учения на море

Мисия Варна

17-03-2022, 17:19

Снимка:

ВМС / Пресцентър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Освен щатните екипажи, на борда на корабите плават и курсанти от ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ за провеждане на практика

Плавателни съдове от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби провеждат тактически учения на море, съобщават от пресцентъра на ВМС.

Фрегата „Дръзки“ от състава на дивизион патрулни кораби плава за провеждане на тактическо учение на единичния кораб. По време на учението се отработват дейности по организиране на видовете отбрани и защити на кораба при прехода му на море, контрол на корабоплаването, стрелба по морска и въздушна цел, отклонение от атаките на въздушен и надводен противник, защита на кораба от ядрено, химическо и биологично оръжие, борба за живучест на кораба и други.

Учебно-спомагателният кораб „Капитан I ранг Димитър Добрев“ и танкер-бункеровчик „Балчик“ от състава на дивизион кораби със спомагателно назначение плават за провеждане на първите си за годината тактически учения на единичния кораб. Основният спектър от задачи, които се изпълняват, са свързани с отработване на мероприятия по управление на кораба при самостоятелно плаване и използване на оръжието и техническите средства в интерес на видовете отбрани и защити и повишаване на подготовката на екипажите за изпълнение на задачи на море.

Освен щатния екипаж, на борда на корабите плават и курсанти от ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ за провеждане на плавателна практика.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен