Във Варна търсят учители доброволци да обучават украински деца на български език

Мисия Варна

14-03-2022, 14:14

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата е на Информационния център за подкрепа на бежанци

Да бъде организиран образователен център, в който чрез доброволен труд на учители, да се обучат украински деца на български език - по този проект работят в момента създателите на Информационния център за подкрепа на бежанци в Украйна - ICT Cluster Varna. Това съобщи пред представителите на медиите Тодор Добрев, член на УС на клъстера.

В Информационния център в подкрепа на бежанците от Украйна, който бе изграден в района на ДКС, работят доброволци-студенти от Икономическия университет - от Украйна, Молдова и Русия, журналисти, IT експерти.

Целта е да бъде подавана полезна информация към хората, пристигащи от Украйна – за работа, образование, здравеопазване, транспортни услуги и други. В центъра се събира и информация от бизнеса във Варна за осигуряване на работа, курсове, обучения здравни, застрахователни услуги, телекомуникационни услуги. Тодор Добрев покани варненските фирми да се включат в инициативата, като предоставят възможност за интегриране на бежанците.

Информационният център се намира във фургон, разположен вляво от бариерата към вх. 5 на ДКС. Работното време е от 09.00 до 18.00 ч. всеки ден.
Телефони за връзка: +359 879 008 841, +359 879 097 056,
e-mail: [email protected].