С конкурс търсят най-доброто есе на тема "Медиацията в моите представи"

Мисия Варна

12-03-2022, 13:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В него имат право да участват ученици и студенти

Конкурс за есе на тема "Медиацията в моите представи" органиират Институт „Итера“, Университетски център по медиация -ИУ-Варна, Камара на медиаторите в България и Окръжен съд-Варна. 

Конкурсът има за цел да даде възможност на млади хора, студенти, ОКС “бакалавър“ и ОКС “Магистър“ на ИУ- Варна, както и ученици от училищата на територията на област Варна да представят своя мироглед и да разгърнат творческия си потенциал.

"Процесът на обучение в различни образователни нива провокира различни гледни точки и проекции на възприятия относно приложението на медиацията в различните обществени сфери. Тези различни гледни точки са и чудесен повод за споделяне, среща и провокиране на различен тип творческо мислене и подход. Ще очакваме с интерес есетата на ученици и студенти и възможността да споделим техния свят", отбелязват организаторите.

Право на участие в конкурса имат ученици от училища на територията на област Варна и студенти в Икономически университет- Варна.

Форматът трябва да е до четири стандартни страници А4, шрифт Times New Roman 12. Задължително е есето да бъде придружено със следната информация - трите имена на автора; личен телефон и e-mail за връзка.

Творбите трябва да се изпращат на e-mail: [email protected] до 30 април (включително) 2022 г.

Всеки автор може да участва с едно есе.

Творби, които не отговарят на изискванията, отпадат от класиране.

При оценяването ще се съблюдава за тематична свързаност на есето; последователност/логика на изложението; структура: увод – изложение - заключение; езиков речник и умение да бъде използван; правопис и пунктуация. Важна е оригинална гледна точка на автора по темата. 

Оценяването ще се осъществи от жури, включващо представители на институциите организатори на конкурса.

Есетата ще бъдат предоставени на журито без личните данни на авторите.

Отличените есета ще бъдат публикувани: в сайта на ИУ-Варна, на страницата Университетски център по медиация, в сайта на Институт „Итера“ и в страниците на организаторите в социалните мрежи.

Ще бъдат излъчени призови места в двете отделни категории - за студенти и за ученици. Заелите първо място ще получат грамота и специална награда, осигурена от организаторите; второ място- грамота и награда, осигурена от организаторите; трето място- грамота и награда, осигурена от организаторите.

Всички класирани в конкурса участници ще получат грамоти на официална церемония.