Червената шапчица кани варненските деца в кукления театър днес

Варна Лайф

12-03-2022, 10:00

Снимка:

Тони Перец за Държавен куклен театър - Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Неделният избор за малките ценители е "Дядовата ръкавичка"

"Червената шапчица" е представлението, с което екипът на Държавен куклен театър - Варна ще зарадва малките си почитатели тази събота. Спектакъл на закритата сцена ще има от 11 и от 12 часа.

Някои от най-популярните приказни герои от „Червената шапчица“ на Шарл Перо, се срещат в гората, но не за да се надхитряват и да си правят пакости, а за да станат приятели. Към играта ги примамват трите палави елфчета, които живеят във всяко детско въображение. И приключението започва – от първата среща на Червената шапчица с Вълка по пътя към къщичката на добрата ѝ баба. А как завършва тази история, разказана с много смях, доброта, музика и песни, ще разберете, ако я преживеете заедно с героите от детската приказка.

Спектакълът е отличен с награда на публиката от Международния куклено-театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” – Велико Търново, 2019г.

Сценарий и постановка: Стоян Стоянов; сценография и кукли: Адриана Добрева; композитор: Иван Кръстев; текст на песните: Вера Стойкова; в ролите: Мария Томова, Гергана Господинова, Иван Шумаров.

Неделният избор за малките ценители на кукления театър е "Дядовата ръкавичка". Представлението на закритата сцена отново ще започне в 11 часа. Спектакълът по Елин Пелин е подходящ за деца над 3 години.

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавица?… Ето това ще му се случи отново на сцената на театъра. И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана…

Спектакълът е творческа работа на актьорите Евгения Василева, Гергана Господинова, Красимир Добрев, Емилия Петкова, Диана Стайкова. Те ще разкажат приказката с много настроение, музика и песни. Сценографията е на Адриана Добрева, а музикалното оформление на Светла Василева.

В ръкавичката ще се намери място за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи.

Бъдете сред тях и се забавлявайте от сърце, призовават от екипа на кукления театър.