Събират капачки и стотинки за закупуването на детска линейка за Варна

Мисия Варна

08-03-2022, 20:42

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Това е следващата мащабна благотворителна цел, която са си поставили от сдружение "Аз вярвам и помагам"

Закупуването на детска линейка за Варна и цяла Североизточна България. Това е следващата мащабна благотворителна цел, която са си поставили от сдружение "Аз вярвам и помагам". Новината обяви в ефира на Радио Варна Владислав Николов, основател на кампанията, събрала и рециклирала над 170 тона пластмасови капачки за последните 7 години в помощ на недоносените бебета във Варна.

Освен традиционните капачки, в предстоящата инициатива ще бъдат събирани и стотинки.

"Ще проведем мащабни кампании за събиране на капачки и на стотинки, които ще се събират в отделни торби. Вече имаме подкрепата и на бизнеса. Предстои и инициативата "Вода с кауза". Фирма ще бутилира вода с етикет на кампанията, а средствата ще отидат за целите на каузата. Ще се продават благотворително и сандвичи с нашия бранд", разкри Владислав Николов.

Освен това, хората ще могат да даряват средства и по банков път.

"100% от средствата ще отидат за закупуването на така необходимата детска линейка, която не е никак евтина. В момента проучваме колко ще струва, но сумата ще е около 200 хиляди лева", каза Николов.

Засега няма фиксирана дата за мащабното предаване на капачки и стотинки, която традиционно ще се проведе пред Катедралния храм "Свето Успение Богородично".

"Изчакваме да видим как ще се развие ситуацията с пандемията и противоепидемичните мерки", поясни Николов и допълни, че повече яснота ще има след 20 март.

Той призова желаещите да се включат в кампанията да следят новините на фейсбук страницата Аз вярвам и помагам.