Условна присъда за 39-годишен, откраднал мобилен телефон от фармацевт

Крими

07-03-2022, 16:23

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът е с чисто съдебно минало

39-годишен мъж бе признат за виновен в това, че на 31 януари 2018 г. в аптека във Варна, отнел мобилен телефон от владението на фармацевт.

На посочената дата подсъдимият влязъл в аптеката и на гишето за обслужване на клиенти поискал необходимите му медицински изделия, като междувременно видял оставен от фармацевта върху търговския плот мобилен телефон. Тъй като изпитвал недостиг на парични средства, той решил да се възползва от удобен момент да присвои чуждия апарат. След като заявката му била изпълнена, подсъдимият поискал допълнителна стока, разположена на отдалечен рафт и така успял да грабне мобилния телефон, заедно с поставената СИМ карта и калъф с протектор.  Открадната чужда вещ е оценена на обща стойност около 500 лева. 

След подаден сигнал от потърпевшия и преглед на видеоохранителните камери в аптеката, полицията установила  извършителя. Мъжът е с чисто съдебно минало. Районният съд наложи на 39-годишния подсъдим наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и сторените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.