"Котаракът в чизми" и "Трите феи" на сцената на Кукления театър тази събота и неделя

Варна Лайф

05-03-2022, 09:00

Снимка:

Гаро Кешишян за Държавен куклен театър Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Спектаклите започват в 11 часа

"Котаракът в чизми" ще представи Държавен куклен театър Варна пред малките си почитатели тази събота. Спектакълът на закритата сцена ще започне в 11 часа.

Спектакълът е резултат от съвместната работа на млад творчески постановъчен екип. Посветен е на 400-годишнината от рождението на Шарл Перо и е реализиран по проект, подкрепен от Община Варна.

Целта на творческия екип е да представи популярната и поучителна приказка по атрактивен начин, който отговаря на изискванията на съвременните деца, без да бяга от оригиналността на приказката и поуките, заложени от Шарл Перо. Спектакълът предлага нетрадиционна сценична стилистика – съчетание от мултимедия и художествена визия на героите – костюми и маски. Подбраният актьорски състав създава характерни и пълнокръвни образи. В ролите са Стоян Стоянов, Красимир Добрев, Таня Жекова, Галин Гинев.

Представлението е подходящо за деца над 3-годишна възраст.

Драматизацията е на Елена Владова, постановка и компютърна анимация - Галин Гинев. Сценографията е дело на Ваня Константинова, музика - Живко Алатов (Жани).

Неделният избор за малките ценители на кукления театър във Варна е "Трите феи". Представлението отново ще стартира точно в 11 часа, на закритата сцена.

Режисьорът Вера Стойкова кани децата на вълнуващо приключение. Трите феи ще ги поведат на пътешествие в Страната на цветята. В ролите са Евгения Василева, Гергана Господинова и Мария Томова, сценографията и куклите са дело на Адриана Добрева, композитор и музикален педагог е Иван Кръстев.

На крилете на вълшебството ще се понесем в необятния свят на семенцата, луковичките и коренчетата, ще помагаме в засаждането им и ще станем свидетели на чудото на растежа! Заедно с Капчо, Пъстроцвета и Слънчева – помощниците на Феите, ще се опитваме да познаем какво цвете ще цъфне или какъв цвят ще бъде. Истински чудеса в градинката на Феите! Как се наричат трите Феи? Ще разберете сами, ако сте готови за пътешествие! Как ще пътуваме? С песен, разбира се!