Как да изберете подходящата рокля за вашия тип тяло?

Варна Лайф

03-03-2022, 09:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Винаги съм вярвала, че модата се състои в това да изглеждаш и да се чувстваш добре в това, което носиш - с други думи, тя е за себеизразяване и самоувереност. Женското тяло се среща в различни форми и размери, като всички те са достойни за възхищение. Намирането на най-ласкавата за вашия силует дреха (според вашите виждания!) изисква да разберете как да обличате формата на тялото си. Невинаги става въпрос за носене на най-модерния тоалет, а по-скоро за избор на облекло, което ви ласкае и ви дава увереност. Роклите, вариращи от рокли за форма на ябълка до рокли за форма на пясъчен часовник, могат да бъдат най-добрият приятел на едно момиче. Никой не е създаден еднакво и почти нищо в света на дамската макси мода онлайн не може да пасне идеално на всички типове тела. Когато дрехите ни не пасват идеално, сме склонни да бъдем строги към себе си и да се обвиняваме. От друга страна, телата ни са толкова различни, че първо трябва да ги разберем, преди да можем да ги обличаме.

Роклите са адаптивни, удобни и приятни за жени с всякакви форми и размери. Първата стъпка обаче е да можете да разпознаете своя тип тяло. Жените попадат в една от следните четири категории- круша, пясъчен часовник, ябълка и атлетична форма. След като определите своя тип тяло, следващата стъпка е да подберете идеалната рокля, стил и кройка за вашия тип тяло. Съставих ръководство и някои от любимите ми рокли за всеки тип фигура. От там нататък зависи от вас да решите кои черти искате да подчертаете или скриете (ако има такива). Винаги помнете, че изборът е ваш!


Структура тип круша

Ханшът и бедрата при крушовидната форма на тялото обикновено са по-големи от останалата част на тялото. Жените с форма на круша обикновено имат по-тесни рамене, което означава, че бедрата им често са по-широки от раменете. Те се характеризират с ясно изразена талия и извивка на бедрата, както и с по-голяма, заоблена долна част. Ким Кардашиян, Риана и Кейт Уинслет са примери за знаменитости с този тип тяло.

Това, което трябва да търсите в една рокля, е следното:

Когато става въпрос за избор на маркова дамска рокля онлайн за какъвто и да е повод, талията ви винаги трябва да бъде в центъра на вниманието. Вие вече имате фантастични извивки и искате да ги подчертаете и дефинирате. V-образното или отвореното деколте ще ви помогне да удължите цялостния си вид. Можете също така да създадете илюзията за фигура на пясъчен часовник, като добавите повече обем в горната част на тялото си (например с волан или пухкав ръкав), за да балансирате сравнително по-широката си долна част. За да привлечете вниманието към торса си и да балансирате силуета си, опитайте двуцветна рокля с по-ярки цветове или шарена горна част. Ако искате повече симетрия в областта на ханша и бедрата, роклите тип "прилепнали и разкроени" са правилният избор.

Ето няколко стила рокли, които ще изглеждат чудесно на крушовата ви фигура- макси рокля, рокля с прехлупване, рокля с формата на буквата „А“. Какво не е толкова подходящо за този тип тяло? Ако искате да изглеждате по-симетрично, избирайте големи или безформени модели, супер къси подгъви и материи, които обгръщат извивките. Роклите с права кройка трябва да се избягват от жените с този тип тяло, защото изглеждат тесни около бедрата и изкривяват прекрасните ви пропорции. Роклите с права кройка са плътно прилепнала по бедрата и са свободни около бюста и обикновено не са предназначени за жени с извивки.

Положителните страни: Фигурата с форма на круша може да изглежда изключително красива и извита, особено когато е облечена по подходящия начин! Ако все още не сте готови да разголвате извивките си, роклята с А-образна линия е идеална, защото подчертава талията и скрива бедрата. Извивките в долната част на тялото със сигурност са привлекателни в популярната култура, но най-хубавото е, че можете да обличате формата на тялото си като я показвате по уникален начин!


Структура тип пясъчен часовник

Извивките са термин, използван за описание на формата на тялото тип пясъчен часовник. Размерите на бюста и ханша на жените с тази форма обикновено са сравнително равни. Те имат закръглено дъно и по-пълен бюст, ханш и бедра. Те имат симетрична фигура (което означава, че краката и торсът им са с приблизително еднаква дължина) и балансирана фигура. Джей Ло, Кристина Хендрикс и Бионсе са само някои от знаменитостите, които имат този тип тяло.

Какво да търсим в една рокля? Рокля, която показва извивките ви!!! Роклите ви могат да отразяват добре балансираната ви фигура, защото вече имате такава. Прилепналите по фигурата и прилепналите по тялото дрехи трябва да са приоритет, защото те ще подчертаят красивите ви извивки и ще следват линията на тялото ви. Просто се уверете, че роклята приляга правилно на всички правилни места. Рокли с колан, ромпери и гащеризони - всички те подчертават талията ви и допълват извивките ви. Подходящи са още V-образно деколте, сладко сърце или овално деколте. Дълбоките деколтета привличат погледа към тясната ви талия, което естествено ще подчертае някои от най-добрите ви черти. Можете също така да носите ефектно колие, за да привлечете вниманието към раменете и деколтето си. Това значително ще подпомогне баланса между горната и долната част на тялото.

Ето няколко стила рокли, които би трябвало да подхождат идеално на фигурата ви тип пясъчен часовник- рокля с кройка по тялото, обгръщаща рокля, рокля тип "русалка“. Кои рокли не са толкова подходящи? Роклите тип "бебешка кукла", безформените модели и роклите с големи размери са типични примери. Материите могат да прегърнат на грешното място, особено ако имате по-голям бюст, така че може да имате същите проблеми като дамите с крушовидна форма. Намерете рокля с пристегната талия и подходяща кройка в горната и долната част. Просто добавете колан към рокля, която харесвате (но да е трапец или друг свободен силует). Всъщност, ако някога се съмнявате, използвайте колан!

Светлата страна е, че фигурата на пясъчен часовник, която често се смята за квинтесенцията на "перфектното тяло", също така дава възможност за голяма гъвкавост по отношение на дрехите и аксесоарите! През 2000-ната година много хора желаеха дългото, стройно и право тяло на Парис Хилтън, но сега настъпи ерата на тялото на Ким Кардашиан. Хората желаят вашия тип тяло, така че го демонстрирайте! Можете да създадете почти безкраен брой визии, които да изразяват вашия вкус и индивидуалност!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен