Единадесет причини, поради които бижутата са най-добрият подарък

Варна Лайф

02-03-2022, 18:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Какви са ползите от подаряването на бижута? Всеки специален повод има полза от добавянето на подходящо колие, гривна, обеци или друго изделие. Освен това бижутата не са предназначени само за жени. Можете дори да намерите копчета за ръкавели или гривна като подарък за мъжете в живота си. Ако някога сте получавали сантиментални бижута, почти със сигурност ще си спомните кой ви ги е подарил, къде сте били и може би дори какво е казал. Подаряването на бижута е фантастична идея, защото може да бъде едновременно смислено и практично, дори и за тези от коледния ви списък, за които е известно, че е трудно да се пазарува. Ето единадесет причини, поради които купуването на бижута за някого, за когото ви е грижа, е добра идея.

1. Създава запомнящо се преживяване по случай рождения ден

Рожденият ден е свързан със създаването на спомени, така че се уверете, че подаръците Ви карат Вашия любим човек да се чувства изключително специален в специалния си ден. Това чувство може да бъде подпомогнато от бижу. Вашата съпруга, дъщеря или племенница, например, никога няма да забрави рождения ден, когато сте им подарили прекрасен пръстен от Лагос. Те ще си спомнят точния момент, в който сте се навели с подаръка, и ще мислят за Вас всеки път, когато сложат това великолепно изделие. Можете да получите и подаръци с рождените камъни на любимия човек. Обеците с аметист на „Marco Bicego“, например, са добър избор за човек с рожден ден през февруари.

2. Специален повод

Големите годишнини заслужават специално внимание. Ако похарчите пари за бижу, което половинката ви е забелязала, ще я накарате да се почувства изключително специална. Всъщност, ако успеете да разберете на какво са се възхищавали и да ги изненадате с него, може би ще успеете да създадете спомен, който и двамата ще помните години наред. Друга добра причина да подарявате бижута на годишнина е, че това ви позволява да продължите забавната традиция да купувате подаръци година след година. Първата годишнина, например, се отбелязва с хартия, а петата - с дърво. Направете трайно впечатление на вашата кристална годишнина, 15-та година, със зашеметяващо бижу на Сваровски.

3. Допълва сватбения тоалет

Обсъждате ли какво да подарите на своите младоженци или шаферки като благодарствен подарък за предстоящата сватба? Чифт копчета за ръкавели „John Hardy“, които те могат да носят по време на церемонията, е най-добрият бижутерски подарък за мъже. По същия начин купете подходящи диамантени гривни със сърца за всички шаферки, за да сте сигурни, че всеки ще има нещо значимо, което да носи на големия ден.

4. При завършването на училище признайте упоритата работа

Завършването на гимназия или колеж заслужава да бъде отпразнувано възможно най-подобаващо. Това значимо постижение показва отдадеността на Вашия възпитаник. Можете да отдадете почит към тях, като закупите бижу, което те с гордост ще носят през следващия етап от живота си, например висулка „Roberto Coin“.

5. Перфектен подарък за всеки повод, голям или малък

Какво прави бижутата толкова добър подарък? Защото те се харесват на всички. Получаването на ръчно изработени бижута е приятно изживяване за всеки. Купуването на бижута е прост начин да преодолеете пропастта между вас и някого, когото не познавате добре. От друга страна, купуването на бижута за някого, когото познавате добре, е начин да признаете общата ви връзка. Поради своята универсалност и широк диапазон от цени бижутата са един от малкото подаръци, които могат да се използват за всеки повод.

6. Бижутата имат дълъг живот

Бижутата са нещо повече от покупка. Те са инвестиция, чиято стойност може да нарасне с течение на времето. Освен това по-голямата част от семейните реликви са бижута, които се предават от поколение на поколение. Възможно е да поставите началото на нова семейна традиция.

7. То предава подходящо послание.

Подаряването на бижута като подарък може да ви помогне да изразите себе си, когато не знаете какво да кажете. Диамантът е олицетворение на "завинаги".

8. Той е адаптивен

Бижутата са невероятно адаптивни. Могат да бъдат намерени или създадени персонализирани изделия, които отразяват личността, цветовите предпочитания или стила на любимия човек. Възложете на подаръка си да бъде гравиран със специална дата, дума или фраза, за да го направите още по-личен и уникален.

9. Може да се адаптира

Какъвто и да е вашият вкус или бюджет, ще можете да намерите нещо, което да отговаря на нуждите ви. Освен това бижутата са подходящи за хора от всички възрасти и полове. Има по нещо за всеки- пръстени, колиета, висулки, гривни, обеци и часовници.

10. Презентацията ви носи допълнителни десет точки

Създаването на обстановка е важна част от подаряването на бижута и можете да направите презентацията също толкова специална, колкото и подаръка! Подарете пръстен като украшение, вързан за имел или скрит в дъното на чорапа тази Коледа и оставете любимия човек да го отвори последен.

11. Бижутата радват и изненадват

Малко неща са толкова запомнящи се, колкото получаването на бижута от любим човек, както споменахме в първия параграф. Бижутата ще продължат да предизвикват изненадани въздишки и щастливи сълзи години наред, въпреки че винаги са били чудесен подарък.