Пътищата във Варненско са проходими при зимни условия

Мисия Варна

01-03-2022, 08:48

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пътят Варна-Добрич е отворен и проходим при зимни условия. Затворени за движение са отсечките Аксаковска Панорама – Кичево и Аксаковска панорама – Калиманци, очаква се движението да бъде пуснато днес предиобед, най-вероятно около 10 часа. Това съобщи за Радио Варна дежурният в Пътно управление – Варна. В момента затворен за почистване е и Дюлинският проход, до обяд.

15 коли обработват пътищата във Варненска област с гребла, луга и пясък.

На територията на Варна за денонощието са регистрирани 11 катастрофи, от тях 4 тежки с петима пострадали, всичките са без опасност за живота. Градският транспорт се движи нормално, пътните настилки са мокри, движението е при зимни условия, предупреждават от КАТ-Варна.

В Добрички регион са затворени две отсечки от републиканската пъна мрежа: между селата Крушари - Добрин и и Крушари - Оногур, съобщават от Пътно управление – Добрич. През денонощието са работили по 76 сигнала за закъсали коли, 2 от тях се доработват в момента – в община Генерал Тошево и Балчик.

Снежна покривка стига до 20-25 см. На места продължава да вали, има снегонавявания. На терен работят 26 автомобила.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)