13 машини чистят от сняг и лед пътищата във Варна

Мисия Варна

28-02-2022, 18:52

Снимка:

Снимката е илюстративна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По възможност избягвайте пътищата Каменар-Долище и Каменар-Въглен, поради снегонавявания

Поради усложнената метеорологична обстановка - силен снеговалеж и снегонавявания, се призовават гражданите да използват обходни маршрути или да не предприемат преминаване по пътищата Каменар - Въглен и Каменар - Долище. Екипите на снегопочистващите фирми работят непрекъснато, съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

 

В момента на територията на район "Младост" работят 7 машини, в район "Владислав Варненчик" на терен е 1 машина, в район "Приморски" - 2 машини, в район "Аспарухово" - 3 машини. В район "Одесос" към момента не е установена нужда от изкарването на снегопочистваща техника. Всички фирми са задължени да правят периодични обходи на районите и да реагират незабавно при нужда, посочват още от ресорната дирекция. По техни данни, фирмите гарантират за готовността си осигуряване на машини и материали за обработка на пътните платна.

 

Поддържането на улиците и пътищата във Варна през зимния сезон се осигурява от четири фирми, като разпределението им по райони и кметства е следното: район „Одесос“ – „Инфра Експерт“ АД; район „Приморски“ – „Хидрострой“ АД; район „Младост“, кметство с. Каменар – „Инжстройинженеринг“ ЕООД; район „Владислав Варненчик“, кметство с. Тополи и кметство с. Казашко – също „Инжстройинженеринг“ ЕООД; район „Аспарухово“, кметство с. Константиново и кметство с. Звездица – „ЗМБГ“ АД.