Станимира Петрова донесе първо злато за България от Купа Странджа

Спорт

26-02-2022, 18:57

Снимка:

Снимка: БФ бокс

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Състезателката на БК Добруджа се наложи с 5:0 съдийски гласа над представителката на Казахстан в двубоя за титлата в категория до 54 килограма

Станимира Петрова осигури първия златен медал за България в 73-ото издание на Купа „Странджа“. Световната и трикратна европейска шампионка спечели титлата в категория до 54 килограма на турнира в зала „София“, който е със „златен“ статут към Диамантената лига.
 
Станимира изигра много силен мач срещу представителката на Казахстан Дина Жоламан. Родната звезда, която освен всичко друго е и трикратен носител на Купа „Странджа“, направи сериозна стъпка към спечелване на четвъртото отличие с изявите си днес. Петрова доминираше на ринга, държеше правилната дистанция и с много точни, контриращи попадения показа, че е значително по-класната и заслужаваща да спечели златния медал. Станимира затвори двубоя с успех с 5:0 съдийски гласа, като всички карти посочиха 30:27 в нейна полза, съобщават от Българската федерация по бокс в официалната си страница в социалните мрежи.
 
Във вечерната сесия, която започва от 18:00 часа, предстоят още два мача с българско участие. На ринга ще видим Кристиян Николов (80 кг), който ще се изправи срещу Одилжон Аслонов (Узбекистан). Веднага след него Радослав Панталеев (92 кг) ще срещне друг узбекистанец – Мадияр Сайдраксимов.