Варненският куклен театър кани децата На гости на баба Марта

Мисия Варна

26-02-2022, 10:12

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

На откритата сцена ще бъде представен още един пролетен спектакъл - "На зелената полянка"

Два пролетни спектакъла е подготвил за малките си приятели Държавният куклен театър във Варна. Две представления на празничната постановка "На гости на баба Марта" са планирани днес - 26 февруари. Първото ще започне в 11, а второто в 12 часа, на закритата сцена. Спектакълът на Вера Стойкова по тест на Росица Бърдарска е подходящ за деца над 3 години.

Първите пролетни цветя събуждат Баба Марта, заспала в дома си далеч в планината. Те й съобщават новината, че Февруари си е отишъл и цялата гора се подготвя за посрещането на пролетта и на първите птички.

В този момент идва щъркелът с писмо от другия брат на Баба Марта, Април, който след месец ще пристигне. Баба Марта започва да се подготвя, за да го посрещне - шета из къщи, гизди се, но най-важната й задача е да приготви мартенички за всички. Първите й гости са горските животни. Всички те я поздравяват с песни, за да получат бели и червени талисманчета за здраве. Накрая Баба Марта се отправя към децата с кошничка, пълна с мартеници.

Сценографията е на Коста Ортодоксов, музикалното оформление на Светла Василева. В ролите са Таня Жекова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Емилия Петкова, Галин Гинев, Йоланта Райкова и Гергана Господинова. 

 

На откритата сцена тази събота ще има три представления на друг пролетен спектакъл - "На зелената полянка". Те са с начален час 11:15, 12:15 и 13:00 часа.

"На зелената полянка" e интерактивен спектакъл на открито и надиграване с Пижо и Пенда. Местата са ограничени - ще се допускат до 20 деца, съобщават от Кукления театър. 

В ролите са: Мария Томова, Веселина Калчева, Теодор Христов, Евгения Василева, Валентин Митев, Боян Стоянов, Иван Шумаров, Красимир Добрев, Даниел Добрев, Диана Стайкова.