Илиан Илиев: Наказаха ме заради егото на Кабаков и Маргаритов

Спорт

23-02-2022, 10:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе наказан за един мач и глобен с 1800 лева за жълтия картон, който получи след края на двубоя с Лудогорец. Това означава, че специалистът няма да води „моряците“ в неделното им гостуване на Локомотив в София.
В интервю за „Петел“ Илиев се връща към сблъсъка с шампиона и разкрива какво се е случило между него и съдията Кабаков.

- Г-н Илиев, три дни след мача с Лудогорец и след като изгледахте записа, промени ли си нещо в мнението Ви за представянето на вашия отбор?
- Мисля, че можехме да се представим по-добре, особено през първото полувреме, когато стояхме малко далеч от хората им и не успявахме да съкратим дистанцията на моменти. Започнахме добре, мачът вървеше равностойно, но получихме гол от първата им ситуация и нещастен втори гол след рикошет. През второто полувреме вдигнахме оборотите и създадохме положения за гол. Ако бяхме вкарали по-рано, можехме да им създадем неприятности.

- Какво бихте казали за играта на новите?
- Те трябва да се адаптират по-бързо към нашия стил, тъй като остават шест мача до края на редовния сезон и ние ще се борим със зъби и нокти за оставането си в шестицата. Вярно е, че картонът, който Никола Попов показа на Сердюк в последния ни есенен мач с ЦСКА не бе справедлив и той ни липсваше срещу Лудогорец, но това са минали неща. Имахме 11 човека, опитахме се, но не можахме да вземем поне точка.

- Какво ви хареса в продукцията на Черно море след почивката?
- Имахме нашите добри моменти, особено второто полувреме, на моменти диктувахме темпото и притиснахме Лудогорец. Но ни липсваше скорост в атака, излязоха тримата ни най-остри играчи – напусналите Леандро и Родриго и наказаният Сердюк. Затова казвам, че тези, които ги заместват, трябва по-бързо да се интегрират към тима. Радвам се, че Николай Златев се включи добре, той е на 17 години и в подготовката си заслужи включването в групата и влизането в игра в първия мач за първенство.

- В какво състояние е Курьор след поредното завръщане?
- Още не е 100% физически готов, което е нормално, след като изкара ковид и не е провел пълноценна зимна подготовка, но се надявам по-скоро да навлезе в познатата форма.

- Как приемате вашето наказание?
- Когато преди първенството казах, че първо трябва да влезем в шестицата, някои хора ми се смееха, но виждате, че всичко влиза в играта. Сега няма да водя отбора във важен мач, много важен мач и за нас, и за Локомотив (София). Не че се притеснявам, защото П. Костадинов и друг път е водил отбора, но не мога да приема нито моя картон, нито този на Петьо.

- Какво казахте на Кабаков след мача?
- Кабаков вдигна картони и на Петьо, и на мен в ситуации, в които нямахме никаква вина. В първия случай той свири меко казано спорен фаул, след който всички станаха от пейката. Кабаков обаче извика Петьо и му показа картон. Иначе аз в тази среща не съм имал противоречия с Кабаков, повече с Маргаритов. Ако имахме такива, щеше да ми вдигне картон по-рано, той това и чакаше. След мача го попитах, като се има за толкова голям съдия, защо не свири фаула в 92-рата минута в наша полза пред пеналта на Лудогорец. Защото по време на срещата, за подобно качване на гърба, отсъди два идентични фаула на Даниел Димов. Кабаков ми каза да не ръкомахам, аз му посочих мястото, на което беше извършен фаулът и той ми вдигна картон. Имам чувството, че нарочно дойде и свири края на мача пред нашата скамейка.

- Дълго време съдии от Пловдив не бяха свирили на Черно море?
- Да, целият първи сезон, 19 мача не ни бяха свирили и станахме трети. Сега се надяваме тези, които правят нарядите, Георги Йорданов, другите покрай него, а и ако има намесени унгарци, да си спомнят това нещо. Ние не искаме пловдивски съдии да ръководят мачовете ни.

- Планирате ли да пуснете жалба срещу Кабаков?
- Ще обсъдим това с ръководството и може и да подадем жалба. Вижте, не търсим причините за загубата извън нас, просто не искаме да се правят провокации, за да мога да реагирам и да ме накажат. Иначе помощникът му Маргаритов допусна грешки, и то не малко. Днес ще обсъдим всичко с шефовете и в ранния следобед предполагам ще пуснем жалба срещу съдийството. Ако подадем жалба, това ще е дори само заради тенденциозно показаните картони на мен и на П. Костадинов.

- След вашия мач имаше един друг в София, на който треньорите от пейката на единия тим бяха доста дейни, но картони за тях не последваха.
- И на мен ми направи впечатление, че бяха много активни от пейката на единия отбор, но не последваха картони или наказания. Докато при нас имаше такива заради едно ставане от пейката и заради един въпрос.