С „Пощенска кутия за истории” варненската библиотека насърчава децата да пишат и рисуват

Мисия Варна

23-02-2022, 16:00

Снимка:

Снимка: РБ Пенчо Славейков

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата на Детския и средношколски комплекс продължава и през 2022-ра, а получените творби се публикуват в блога варненЧЕТ@

Инициативата на Детския и средношколски комплекс на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна „Пощенска кутия за истории” продължава и през 2022 година.

"С нея предизвикваме всички, които обичат да измислят и да фантазират – поспрете пред белия лист без телефон и телевизор до вас. Създайте нови светове, предизвикайте неочаквани събития. Не се колебайте да развихрите своето въображение и да напишете или да нарисувате най-забележителната история на света. Вашите произведения може да пуснете в кутията на място в отдела или да изпратите на e-mail адрес [email protected], след което те ще бъдат публикувани на нашия блог варненЧЕТ@. Не забравяйте, че точно вашата история може да вдъхнови и други, които винаги са мечтали да пишат", призовават от Детския и средношколски комплекс на РБ "Пенчо Славейков".

"На предизвикателството да отключат магията на твореца в себе си досега откликнаха малките художници от Арт-ателие „Ракурс”, ученици от ЧСУ ”Аз съм българче”, ОУ ”Димчо Дебелянов”, ОУ „Антон Страшимиров”. Със своето участие приятно ни изненадаха и млади творци от ОУ „Любен Каравелов” и ПГ „Христо Ботев” от гр. Попово. И така „Пощенска кутия за истории” се превърна в своеобразна Страна на чудесата, която приюти полета на детското въображение под формата на приказки, есета, стихове, комикси, рисунки и дори фотографии", разказват от Детския и средношколски комплекс на РБ "Пенчо Славейков".

"Безкрайно сме щастливи, че любовта към книгата и четенето не спират да ви вдъхновяват и още в първите дни на 2022г. в нашата кутия бяха пуснати нови творби. Младите автори Марилена Петкова и Александра Тузлукова от четвърти клас на СУ „Гео Милев” са избрали за тема на своите есета „Библиотеката в училището, библиотека на бъдещето”. Тяхната представа за това как биха могли да се съчетават класическите хартиени книги и съвременните технологии, като компютърни очила за виртуална реалност например, е вдъхновяваща и завладяваща. Надяваме се да провокираме любопитството ви към техните текстове с въпроса: Защо бъдещите библиотекари биха приличали на анимационни герои?", отбелязват също от Детския и средношколски комплекс на РБ "Пенчо Славейков".