7 приложения, които ще ви помогнат да се отървете от лошите навици

Новините

22-02-2022, 11:07

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отказът от лошите навици не е лесна работа. Някои хора, дори след дълги години опити, така и не успяват. Това е доста разочароващо и би ви попречило да постигнете целите си и да живеете живота, който винаги сте искали. За щастие има няколко приложения, които могат да ви помогнат да се отървете от лошите навици. В тази публикация ще разгледаме седем от тях, които ще ви помогнат в борбата с вредните навици.

1. Habitica

Habitica е идеална за изграждане на нови навици. Приложението геймифицира живота ви – има резултати, които да постигнете, и награди за тях, които да ви мотивират. Когато изпълните задача от списъка си, можете да играете игри с куестове, битки и магически умения в приложението!

Освен това можете да играете и с други потребители и да печелите награди. Наградите също могат да бъдат персонализирани. Така например, можете да се поглезите с епизод от любимото си телевизионно шоу, след като изпълните задача.

2. Freedom

В днешно време има толкова много уебсайтове и приложения, целящи да привлекат вниманието ви и да ви попречат да се съсредоточите върху важнитe неща в тази дигитална ера. Не е чудно, че хората се борят с проблеми като хазарта и че играят твърде много видеоигри. Приложението Freedom ви помага да блокирате тези вредни сайтове и да се съсредоточите върху продуктивните навици.

Хубавото е, че това приложение е съвместимо с android, mac, iOS и дори Chrome. Нещо повече, то се синхронизира на всички устройства, които използвате. Всичко, което трябва да направите, е да изберете вашето устройство, да подберете сайтовете, които искате да блокирате, и да си изготвите график.

Тъй като ще използвате приложението ежедневно, ще бъде само въпрос на време, преди да се откажете от всички вредни навици. Официалният уебсайт на приложението разкрива, че е то помогнало на хората да си възвърнат средно два часа и половина продуктивно време на ден.

3. Daily Yoga

Прекарваме значителна част от деня си на работа, което означава, че дълго време сме в седнало положение. Вследствие на това мнозина са развили лоша стойка. Практикуването на йога е отличен начин за коригиране на лошата стойка и намаляване на болките в гърба. Приложението Daily Yoga е предназначено да ви помогне да създадете йога рутина.

То предоставя уроци по йога за всички нива и запазва вашите сесии, за да можете да видите напредъка си. Освен това с помощта на приложението можете да се свържете с други спортуващи и да намерите начини да подобрите практиката си. Освен че подобрява стойката, йогата също така повишава фокуса и ви дава сила да се концентрирате върху други добри навици.

4. Streaks

Както и подсказва името, Streaks ви помага да поддържате серии от добри навици. Това може да бъде всичко - от разходка на кучето вечер до ежедневни тренировки - можете да въведете дванадесет задачи. Имайте предвид, че не е нужно да измервате сериите ежедневно. В зависимост от графика и целите си, можете да зададете задачите на няколко дни в седмицата или пък веднъж седмично. Тези серии ще ви държат мотивирани и фокусирани върху положителните навици.

5. MyFitnessPal

Воденето на неактивен начин на живот ви излага на риск от здравословни проблеми, като например високо кръвно налягане и затлъстяване. MyFitnessPal ви помага да постигнете своите цели в здравословен аспект, като стопяване на излишните телесни мазнини и намаляване на индекса на телесната маса.

Приложението има баркод скенер, който можете да използвате, за да получите разбивка на хранителните вещества в храната ви. Той има дневник за проследяване на вашата диета и гарантира, че се придържате към здравословни хранителни навици. Освен това можете да се присъедините към общността на MyFitnessPal, за да получите съвети и насоки за здравословно хранене. Имайте предвид, че можете да свържете акаунта си с приложения като Apple Healthkit и FitBit.

6. Smoke Free

Статистиката показва, че тютюнопушенето причинява 80% от всички смъртни случаи от рак на белия дроб. Ако сте правили неуспешни опити да спрете тютюнопушенето, това приложение ще ви осигури необходимата подкрепа. То ви позволява да следите напредъка си, показва ви диаграми, за да видите как се подобрявате в здравословен план, и предлага ежедневна мотивация. След няколко месеца ще усетите, че желанието за пушене е изчезнало.

7. Helpic-Break Bad Habits Tracker

Helpic е друго отлично приложение, което позволява на потребителите да следят навиците си. Ако например смятате, че пиете твърде много, ще искате да намалите пиенето, което може да бъде предизвикателство. Започнете, като определите влиянието на този навик върху живота ви, за да проследите напредъка си. Имате възможност да нулирате таймера, ако плъзнете назад. По този начин можете да продължавате да опитвате, докато не видите положителни резултати. Освен това получавате награда, когато сте се въздържали от даден вреден навик за определен период от време.

Вредните навици или зависимости могат да бъдат трудни за преодоляване. Но ако продължите със своите пороци, само ще влошите живота си. Използвайте гореупоменатите приложения, за да прекъснете тази линия и да изградите нови навици, които ще подобрят качеството на живота ви. Имайте предвид, че прекратяването на даден навик може да отнеме много време. Така че, ако чувствате, че не постигате никакъв напредък, не се отказвайте, а продължете да опитвате!