Изложба „149 години безсмъртие“ откриха в СУ за ХНИ „Константин Преславски“ в памет на Апостола

Мисия Варна

19-02-2022, 12:18

Снимка:

Снимка: СУ за ХНИ „Константин Преславски“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Учениците бяха подготвили и рецитал

В памет на Васил Левски, учителите и учениците от СУ за ХНИ „Константин Преславски“ отбелязаха годишнината от смъртта му с откриване на изложба под надслов „149 години безсмъртие“. В изложбата взеха участие учениците от 9и клас с профил „Изобразително изкуство“.

Освен изложбата, в памет на Левски, учениците заедно с техните ръководители бяха подготвили и рецитал, озвучен от музикален съпровод. Учениците от 10д клас с профил „История“ разказаха за живота и делата на Апостола, бяха представени и откъси от есета, посветени на Левски. С много чувствен рецитал се представиха и Театрална формация „Константин“ към училището.

"Левски остава жив в сърцата ни не само със своите дела и саможертвеност, а и със силните си думи и прозрения, които звучат актуално и до днес. Те ни напомнят какви трябва да бъдем и за какво да се борим. Нека помним думите му: „Аз съм посветил себе си на отечеството си, да му служа до смърт и да работя по народната воля.“ „Близо е времето веч- българинът не ще бъде роб, а свободен!“ „Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.“ „Дела трябват, а не думи.“ „И не забравяйте – времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.“, отбелязват учениците и учителите от СУ за ХНИ „Константин Преславски“.