Разширяват гробищния парк във Варна с нови парцели

Мисия Варна

17-02-2022, 19:28

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общинското дружество "Обреди" вече разполага със собствен автомобил за сметоизвозване, с който се надява да реши проблема със сметосъбирането в гробищните паркове

Проблемите, свързани със сметосъбирането в гробищните паркове във Варна ще бъдат преодолени, тъй като общинското дружество "Обреди" вече има собствен автомобил за сметоизвозване. Това съобщи пред Радио Варна Елица Ботева-управител на дружеството.

Общинското дружество полага грижи за поддръжката на 7 гробищни парка, като в някои от има затруднения със сметоизвозването заради липсата на изграден алейна мрежа, посочи Ботева.

Проблем обаче е нерегламентираното изхърляне на отпадъци от страна на гражданите, като пример тя даде честата практика на живеещите в района на гробищния парк във "Виница", които изхвърлята битовата си смет в предназначения за парка съд.

Автомобилът за сметоизвозване на  "Обреди" ще работи паралелно със системата за сметоизвозване от общината и се очаква това да реши проблема окончателно.

Стартирала е процедура за разширение на гробищния парк в Тополи с нови парцели. Проблем за дружеството е била рязката и концентрирана смъртност по време на ковид пандемията, но надеждите са ситуацията постепенно да се регулира.