Варна осъмва с позитивни послания на 17 февруари

Мисия Варна

16-02-2022, 20:36

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Картички с провокация за спонтанен акт на съпричастност ще бъдат разпръснати на пет места в центъра на града

Централната част на Варна осъмва с позитивни послания и предизвикателства към минувачите. Поводът е Денят на спонтанните актове на доброта, който се отбелязва на 17 февруари. Пет са локациите, на които ще се забележат картички с провокация за спонтанен акт на съпричастност. Инициативата “Добро за теб” е на Сдружение ЗА ТЕБ и се реализира с подкрепата на Община Варна. 

Около 500 броя са посланията, поставени от доброволци по проект на “Европейски корпус за солидарност”. Те призовават гражданите и гостите на града да изненадат себе си и да направят нещо вдъхновяващо за непознат човек. Целта на кампанията е да се стимулират спонтанните актове на доброта в града. “Усмихни се на непознат”, “Бъди добър към природата, изхвърли чужд боклук”, “Направи комплимент на уличен артист”, “Помогни на възрастен човек да пресече”, “Дари храна на бездомен”, са само част от надписите, които стоят върху картичките. 
“Добро за теб” е кампания, която припомня, че помощта е двустранен процес. Направиш ли  добро, правиш добро и на себе си. Това смятат доброволците, отделили от времето си, в името на непознати усмивки. Кампанията обхваща районите на градинката и пейките около Градския часовник, Драматичен театър “Стоян Бъчваров”, площад “Независимост”, Бул. “Княз Борис” 1, Морска градина, Крайбрежна алея и други.

Посланията няма да имат комерсиална цел, няма да се споменават търговски обекти или да се агитира към действия, обвързани с личното и обществено здраве.

Организаторите призовават всеки, който се включи в Деня на спонтанните актове на доброта, да разпространи предизвикателството си в социалните мрежи с /хаштаг/ #ДоброЗаТеб. Според доброволците, по този начин ще се получи ефектът “предай нататък” и актовете на съпричастност в морската столица ще зарадват повече хора.