Условни присъди за двама братя, предизвикали бой с охранители в заведение

Крими

16-02-2022, 18:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Причинили в съучастие телесни повреди по хулигански подбуди

Районният съд във Варна наложи наказания на двама братя, причинили в съучастие телесни повреди по хулигански подбуди на трима охранители в заведение. 

Подсъдимите по делото, съответно 42-годишен и 43-годишен, получиха общи наказания от по 4 месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наложените наказания бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът възникнал през нощта на 9-ти срещу 10-ти февруари 2019 год. в заведение в квартал „Аспарухово“.

Двамата братя консумирали алкохол с компания, като единият от тях започнал да събаря и дърпа окачените висящи над бара лампи. Част от останалите клиенти, опасявайки се от ескалация на напрежението, напуснали заведението, а междувременно бил подаден сигнал до полицията. Стигнало се до конфронтация, желание за саморазправа и иницииране на физически сблъсък от подсъдимите, последвано от нанасяне на удари с юмруци и ритници към тримата охранители. Един от потърпевшите подал сигнал на тел. 112 и на място дошъл медицински екип с линейка, който отвел тримата пострадали в спешното отделение.

В резултат на нанесения от двамата подсъдими, като съизвършители, побой по хулигански подбуди, пострадалите получили леки телесни повреди, изразяващи се в разкъсно-контузни рани, кръвонасядания по лицето и травматични отоци, обусловили временно разстройство на здравето.

Подсъдимите бяха осъдени да заплатят на всеки от пострадалите определени суми по предявените по делото граждански искове, представляващи обезщетения за неимуществени вреди в общ размер за над 7000 лева. В тежест на подсъдимите са още държавните такси върху уважената част от исковете, направени разноски по делото и разноски за адвокатски хонорар. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.