Постоянен арест за четирима, заловени с близо 10 кг хероин във Варна

Крими

14-02-2022, 10:27

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Действия по разследване на случая продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Варна

След като уважи като основателни четири искания на Окръжна прокуратура-Варна, Окръжният съд определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо четирима мъже, обвиняеми за контрабанда на високорискови наркотични вещества в съучастие, както и за държането им без надлежно разрешение, с цел разпространение. Към наказателна отговорност за престъпления по чл. 242, ал. 4 във връзка с ал. 2 във връзка с чл. 20, ал. 2,3,4 от НК и по чл. 354а, ал. 2 от НК са привлечени: С.И. на 47 г., М.М. на 61 г., И.М. на 56 г. и М.М. на 43 г.

Четиримата са задържани на 11 февруари след изключително професионална и прецизна работа от страна на служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ в град Варна и на техни колеги от ГДБОП при МВР, под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна. Общото количество иззето наркотично вещество е 9,433 кг хероин.

Обвиняемите бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. На 13 февруари 2022 година съдът определи те да останат задържани под стража.

Действия по разследване на случая продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Варна. Определението на Окръжния съд подлежи за обжалване пред Апелативен съд.