"Снежната царица" и "Дядовата ръкавичка" в Кукления театър тази събота и неделя

Варна Лайф

12-02-2022, 09:00

Снимка:

Снимка: Магдалена Димова за Държавен куклен театър - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Представленията по традиция започват точно в 11 часа

"Снежната царица" е спектакълът, който могат да видят малките любители на кукления театър във Варна тази събота. Представлението на закритата сцена ще започне в 11 часа. Постановката на Вера Стойкова по приказката на Андерсен е подходяща за деца над 5 години. Сценографията е на Теменуга Станчева, а музиката на Христо Намлиев.

Какво може да попречи на едно нежно приятелство, като това между Кай и Герда? Парченце от дяволското огледало, което те кара да виждаш света грозен; целувката на Снежната царица, която вледенява сърцето ти…

Но има по-могъща сила от нейната и тя е обичта и верността, които помагат на малката Герда да намери накрай света своя Кай и да го върне към живота, към красотата и доброто.

В ролите са Диана Цолевска, Евгения Василева, Боян Стоянов, Таня Велянова.

В неделя от 11 часа на закритата сцена на Кукления театър ще бъде представен спектакълът "Дядовата ръкавичка". Представлението е подходящо за всички малки ценители на театъра над 3 години.

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавица?… Ето това ще му се случи отново на сцената на театъра.И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана…

Спектакълът е творческа работа на актьорите Евгения Василева, Гергана Господинова, Красимир Добрев, Емилия Петкова, Диана Стайкова. Те ще разкажат приказката с много настроение, музика и песни. Сценографията е на Адриана Добрева, а музикалното оформление на Светла Василева.

В ръкавичката ще се намери място за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи.

Бъдете сред тях и се забавлявайте от сърце, призовават от екипа на кукления театър.