Съдят 30-годишен за серия кражби от магазини

Крими

09-02-2022, 17:55

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той бил безработен, като от направената му съдебно-психиатрична експертиза става ясно, че употребявал наркотични вещества

На съд с обвинителен акт Районна прокуратура - Варна е предала 30-годишния В.Р., извършил серия кражби от магазини и грабеж на хранителни стоки след употреба на сила. Младият мъж не е криминално проявен и не осъждан до момента. Той бил безработен, като от направената му съдебно-психиатрична експертиза става ясно, че употребявал наркотични вещества.

Престъпленията били извършени в периода от ноември 2020 година до септември 2021 година. Младият мъж набелязвал магазини за хранителни и битови стоки, в които клиентите се самообслужвали, и крадял различни стоки – хранителни продукти, алкохол и безалкохолни напитки, както и две машинки за подстригване. За посочения период В.Р. успял да извърши общо десет кражби от търговски обекти, намиращи се в различни части на Град Варна.

При пореден опит да извърши кражба на колбаси от магазин, обвиняемият бил забелязан от продавач-консултантите и те направили опит да го спрат. Мъжът не се отказал от намеренията си, употребил сила спрямо една от жените и напуснал обекта с незаплатените стоки.

Разпитан в процесуалното качеството на обвиняем, В.Р. се признал за виновен, като дал кратки обяснения по случаите.

Предстои делото срещу 30-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ до осем години за престъпленията по чл. 194, ал. 1 от НК и наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години за извършеното престъпление по чл. 198, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен