Треньорът на Спартак (Варна): Загубата от Лудогорец е нормална

Спорт

08-02-2022, 19:03

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В момента сме във фазата на най-тежките физически тренировки, ако този мач беше след 3 седмици, нещата на терена щяха да са други, отбеляза Васил Петров

Треньорът на Спартак (Варна) Васил Петров прие нормално загубата с 0:4 от Лудогорец в последната сериозна контрола на варненци преди пролетния дял във Втора лига.

„Загубата е нормална, защото в момента сме в най-тежките физически тренировки, като ни остава и най-натоварващата. След това трябва да вдигна момчетата с бързина и възстановявания, както и със системи. Лудогорец играят в неделя и вече трябваше да са свежи. Ние стояхме много тежки, те бяха много по-добре, по-леки и по-свежи, но ако този мач беше след 3 седмици, нещата щяха да са други“, заяви Васил Петров.

„Отделно направихме грешки за първите им два гола, но това не го казвам, за да се оправдавам. Радващо е, че на този етап от подготовката създадохме много положения, и то срещу най-добрия ни отбор, и на негов терен“, допълни Петров.

„Иван Дичевски го привлякохме, тъй като е млад, и има талант и качества, които да развива. Нямаше как да го изпуснем. Ще се бори с Християн и Нисторов за титуляр, а Иван Атанасов ще пази само на втория ни тим. Доволен съм от дебюта на 19-годишния Севастиян Георгиев срещу Лудогорец. Той вече е привлечен в мъжкия отбор и тренира само с него. Молдовецът Лаур също навлиза във форма, Бабалиев преодоля проблемите и отново се подготвя пълноценно, а Нисторов подновява тренировки утре“, завърши Васил Петров.