Условна присъда за 41-годишен, заплашил с убийство бившата си жена и близките й

Крими

08-02-2022, 17:31

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Деянието е осъществено в условия на продължавано престъпление, в периода от 23 май до 27 август 2020 година

41-годишен мъж беше осъден за закани с убийство, отправени към негова бивша жена и нейни близки. Варненският районен съд призна подсъдимия за виновен по повдигнато спрямо него обвинение за престъпление против личността по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс - за отправяне на закана с убийство към жена, с която имал общо дете и живял на съпружески начала, както и към нейни близки познати. Деянието е осъществено в условия на продължавано престъпление, в периода от 23 май до 27 август 2020 година.

В единия от случаите през месец май, подсъдимият проникнал призори през терасата в обитаваното от пострадалата жилище, като започнал да удря и заплашва с викове семейни познати на бившата му жена, отседнали в дома й по нейна покана, тъй като се страхувала за остава сама с детето. Събудена от шума тя също влязла в стаята, където била пресрещната с блъскане от подсъдимия и със заплахи за заливане с киселина и хвърляне в кладенец. Пострадалата успяла да избяга и да се заключи в детската стая, откъдето позвънила на тел.112. Насилникът напуснал къщата, но по-късно отново се върнал, като ритайки входната врата, продължил да се заканва със саморазправа спрямо бившата си жена и нейните близки.

В другия случай от 27 август 2020 г., подсъдимият отправил чрез телефонни обаждания заплахи към доскорошната си партньорка, с което възбудил основателен страх у нея от осъществяването на заканите.

41-годишният мъж е неосъждан досега. На подсъдимия бяха определени отделни наказания за всяко от конкретните деяния спрямо тримата пострадали, като съдът наложи той да изтърпи най-тежкото от тях - наказание от една година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с три години изпитателен срок.

Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.