Красен Кралев пожела успех на българските спортисти на зимната олимпиада в Пекин

Спорт

05-02-2022, 07:54

Снимка:

Снимка: БОК, Йордан Петков

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Шестима ще са родните представители в стартовете днес

Зимните олимпийски игри в Пекин бяха официално открити с бляскава церемония. Тя започна с хореография, последвана от приветствието на президента на Китай Си Дзинпин и председателя на МОК Томас Бах.

Българската делегация на Зимните олимпийски игри беше представена по време на церемонията по откриването в Пекин. Родната делегация трябваше е съставена от 16 състезатели, но в последния момент от нея поради трудно възстановяване от коронавирус отпадна ски бегачът Симеон Деянов.

Знаменосци на България бяха сноубордистът Радослав Янков и биатлонистката Мария Здравкова. 

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев пожела успех на българските представители на зимните олимпийски игри в Пекин. 

"Сред големите ни надежди за силни представяния са Алберт Попов, Владимир Илиев, Владимир Зографски, както и самият Янков. Успех, българи!", написа в профила си в социалните мрежи Кралев.

Шестима български състезатели ще представят страната ни в първия състезателен ден от Олимпийските игри в Пекин.

В събота, 5 февруари, първи ще стартира ски-скачачът Владимир Зографски. Той ще участва в квалификациите на малката шанца в Джънцзякоу, които започват в 8.20 часа българско време. Състезанието ще можете да наблюдавате на живо по БНТ 3, както и онлайн на bntnews.bg/sport.

След това българското участие ще продължи със смесената щафета в биатлона на 4 по 6 километра. Страната ни ще бъде в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков, след като Даниела Кадева отпадна в последния момент тъй като медицинският щаб е преценил, че е по-добре да не стартира в първото изпитание и да бъде съхранена за следващите.

В 13.10 часа започва първият от днешните два манша в шейните като нашият представител е Павел Ангелов.