Георги Дичев: Мечтая да играя в евротурнири със Спартак (Варна)

Спорт

03-02-2022, 17:27

Снимка:

Снимка: ФК Спартак (Варна)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Защитникът стана най-младият играч на "соколите" в професионалния футбол като дебютира на 14 години и 9 месеца

Георги Дичев стана най-младият в професионалния футбол и в историята на клуба, след като влезе в игра на 14 години и 9 месеца. В момента е част от мъжкия отбор на Спартак и на него ще се разчита занапред. Георги Дичев е роден на 21 февруари 2005 година. Играе като централен защитник, но и като халф. Георги, който съвсем скоро ще навърши 17 години даде първото си интервю за клубния сайт на Спартак Варна, веднага след завръщането на “соколите” от зимния подготвителен лагер в Турция, в който участие взе и той.

Кога за първи път бе повикан в мъжкия отбор?

-За първи път в мъжкия отбор ме повика Кириакос Георгиу, тогавашният ни треньор в Спартак.

Кога дебютира в официален мач?

-Бях само на 14 години, когато дебютирах при мъжете. Спомням си, че влязох в игра в 71-ата минута на мача. Играхме срещу Нефтохимик, мач от Втора лига в Балчик. Тогава бургазлии ни биха с 0:4. Беше през 2019г.

Преминал си през ДЮА на Спартак, как би определил развитието си в нея през годините?

-Мисля, че се развивах във възходящ ред и това ми помогна да бъда повикан в мъжкия отбор. Имах възможност да работя със страхотни треньори в ДЮА на Спартак. Научих много от моя треньор в Спартак, Димитър Трендафилов. Сега доусъвършенствам всичко, благодарение и на старши треньора Васил Петров.

Как се чувстваш сред мъжете в Спартак?

-Чувствам се добре, опитните футболисти ми помагат и колективът е много добър. Част съм от един страхотен отбор, който според мен, а и не само, има голямо бъдеще. Имаме всички условия за развитие и за достигане до заветната цел, за която жадуваме и ние, и нашите фенове.

Докъде стигат мечтите на един 17-годишен футболист, който все повече се налага в мъжкия отбор?

-Мечтите ми са като на всеки един млад и амбициозен футболист. Да съм здрав, да мога да играя все повече и повече, да се усъвършенствам. Все още не мога да кажа, че съм се наложил в мъжкия отбор, но всичко с времето си. Ако трябва да говрим за мечти наистина, много бих искал един ден да играя в мачове от евротурнири, именно с фланелката на Спартак Варна.

Какво би казал на подрастващите в ДЮА на Спартак, твоите съотборници и приятели, които следят футбола отблизо?

-На подрастващите бих казал, да не спират да мечтаят, да работят здраво и да са трудолюбиви. Един ден футболът ще им се отблагодари. Бих искал да пожелая на своите съотборници да са здрави, а на приятелите ми – да продължават да ме подкрепят. Искам да се обърна и към феновете на Спартак, които ни подкрепят изключително много. За един млад футболист като мен, и тяхната подкрепа е от огромно значение.

Благодаря на всички – ръководство, съотборници, приятели и фенове!