Малки природолюбители отбелязаха деня на влажните зони

Мисия Варна

02-02-2022, 18:41

Снимка:

Снимка: РИОСВ-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Варна изнесоха открит урок пред деца от IV група в ДГ „Българче“

Днес експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Варна изнесоха открит урок пред деца от IV-та група в ДГ „Българче“, гр. Варна. Малчуганите се запознаха с някои от обитателите във влажните зони в териториалния обхват на РИОСВ – Варна, включени в Рамсарската конвенция – Дуранкулашко и Шабленско езеро. В края на мероприятието малките природолюбители получиха награди, а детската градина беше наградена с грамота за участието си в инициативата.

Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. На тази дата през 1971 г. в иранския град Рамсар, разположен на брега на Каспийско море, е приета международната Конвенция за влажните зони, известна като Рамсарска конвенция.

С темата всяка година се акцентира на разнообразните ползи на влажните зони за човечеството и природата. Темата за 2022 година е „Влажните зони за хората и природата“.