Разследването потвърди: Смъртта на мъжа от дома за възрастни хора не е естествена!

Крими

02-02-2022, 13:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Би могло да се касае за различен вид престъпление, а би могло да се касае и за непрестъпно стечение на обстоятелствата, отбеляза говорителят на окръжната прокуратура във Варна

Нови разкрития излизат за дома за възрастни хора в село Рояк и за оцелелите след пожара. Роднини на домуващите сигнализират за насилие и нарушения. От ръководството обаче отричат хората да са малтретирани.

След разследването на bTV за съмнителната смърт на един от обитателите на дома прокуратурата започва досъдебно производство по сигнал на близките. От прокуратурата потвърдиха, че смъртта на мъжа не е естествена. "Въздържам се от подробности, защото действията са извършени в рамките на месец. Нито една от възможните хипотези за смъртта не се изключва", заяви говорителят на окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров.

"До този момент всички възможни хипотези за причиняване на тази действително неестествена смърт са предмет на разследване от прокуратурата. В зависимост от различните възможности би могло да се касае за различен вид престъпление, а би могло да се касае и за непрестъпно стечение на обстоятелствата", каза още Лазаров.

Говорителят на окръжната прокуратура във Варна отбеляза, че на този етап не може да коментира и заключенията на разследването за пожара в дома в село Рояк, при който преди три месеца загинаха девет души. Те ще бъдат обявени, когато наблюдаващият прокурор вземе решение дали да внесе обвинителен акт или да прекрати разследването.