Треньорът на Спартак (Варна): Излизаме да победим всеки!

Спорт

02-02-2022, 13:04

Снимка:

Снимка: ФК Спартак (Варна)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Играем нашата игра, атакуващо, агресивно и на моменти много красиво, вече сме отбор със самочувствие, отбеляза Васил Петров след завръщането на "соколите" от лагера в Турция

Футболистите на Спартак /Вн/ пристигнаха късно в понеделник във Варна. Те проведоха двуседмичен тренировъчен лагер в Алания, Турция. За периода на зимната си подготовка в южната ни съседка, отборът, воден от Васил Петров, изигра четири контроли – срещу елитните ФК Олимпик /Ташкент, Узбекистан/, ФК Македония-Гьорче Петров / Скопие, РСМ/, ФК Раднички 1923 /Крагуевац, Сърбия/ и ФК Раднички /Ниш, Сърбия/.

Старши треньорът на Спартак Варна, Васил Петров, даде интервю за клубния сайт с първи впечатления от изминалия тренировъчен лагер.

Как протече подготовката в Алания, Турция?

Много сме доволни. Отлични условия. Свършихме много работа. Благодарим на ръководството, че ни осигури най-добрите условия за подготовка.

Ако трябва да анализирате играта на футболистите в контролите, какви положителни и отрицателни страни може да изведете?

Положителното е , че играхме отлично и се противопоставихме на сериозни отбори и то, от първите девизии на техните първенства, като в по-голямата част от времето ги надигравахме сериозно. Играем нашата игра, атакуващо, агресивно и на моменти много красиво.

Отрицателното е, че създадохме много , ама много положения, а се върнахме с 1 гол, но може и да е за добро, защото ако сега се бяхме върнали с няколко победи, ще е завишено самочувствието ни. По-добре е да сме долу и да стоим здраво на земята.

С кой от елитните отбори, с които имахте проверка бяхте най-доволен?

Срещу всички. Отново повтарям, играхме много добре. Мисля, че най-добре играхме срещу ФК Македония, където доминирахме сериозно през целия мач.

Как ви изглежда отборът като селекция в момента на фона на другите тимове, с които проведохте контроли?

Нещо много радващо за мен е, че вече сме един ерудиран отбор, с голямо самочувствие и излизаме да победим всеки. Имаме много силен състав, изграден от момчета, които играят за всички, а не звезди , които да играят за себе си. Силен колектив и силни характери. Вече сме и по-стабилни в защита, което се видя в тези контроли.

Как се включиха новите футболисти, успяват ли да влязат в темпото, което останалите диктуват на терена?

Патев и Василев имат необходимия опит и качества, веднага се усети тяхното присъствие. Веселинов също показа силни игри, като дори започна като титуляр в два от мачовете, а в средата конкуренцията е жестока. При Лаур има какво да се желае откъм физическо състояние. Чукалов беше контузен , но показа интересни неща, като беше и в основата на гола ни срещу Раднички 1923.

Няколко думи и за най-младите футболисти, които бяха част от подготовката в Турция. Това са момчета от ДЮА на Спартак. Имат ли онази добра основа, която ви е необходима, за да бъдат част от мъжкия тим?

На този лагер отделихме много време на тях. Те имат уникална възможност да пробият бързо в професионалния футбол. Дано си „грабнат” шанса. Трябва да дадат много от себе си. Имат качества. Дано има още повече момчета от школата. От тази седмица още едно момче от втория отбор ще бъде качено при нас.