Съдят 50-годишен пиян шофьор, причинил смърт в катастрофа

Крими

01-02-2022, 15:39

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът станал на 2 април миналата година

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 50-годишния Т.С. за причиняване на смърт по непредпазливост в пътно – транспортно произшествие, като деянието е извършено в пияно състояние.

На 2 април 2021 година около 13:00 часа в с. Стожер, обл. Добрич, обвиняемият употребил алкохол, качил се в личния си автомобил и потеглил. Той шофирал агресивно и с висока скорост из улиците на селото. Полицейският патрул, пристигнал на място, забелязал автомобила на Т.С. и опитал да го спре. Той не се подчинил, продължил да шофира с много висока скорост по главния път в посока град Варна. Полицаите го последвали, като се движели на разстояние с цел да не предизвикат ПТП. Подаден бил сигнал до ОД МВР – Варна, на чиято територия навлязъл обвиняемият.

В същия участък от пътя, но в посока към град Добрич, се е движел друг лек автомобил. При приближаването му, без причина, обвиняемият рязко навлязъл в лентата му за движение и го ударил. След удара двата автомобила били силно деформирани.

Пристигналият на място медицинския екип установил, че водачът на втората кола е починал. Т.С. бил изведен от автомобила си и транспортиран до болнично заведение, където бил настанен за лечение.

От извършената съдебно-медицинска експертиза станало ясно, че причината за смъртта на втория водач била тежката комбинирана травма гърди, корем, крайници. Констатирана била пряка причинно-следствена връзка между травматичните увреждания, резултат от пътния инцидент, и настъпилия смъртен изход.

От заключението на съдебно-химичната експертиза станало ясно, че към момента на ПТП, обвиняемият бил в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта от 0,89 промила.

Предстои делото срещу 50-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен