Разреждат курсовете на градския транспорт във Варна

Мисия Варна

31-01-2022, 19:58

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ограниченията ще влязат в сила от утре - 1 февруари, а причината за тях е поскъпването на горивата

От 1 февруари разреждат автобусите на градския транспорт във Варна заради високите цени на горивата, които създават финансови затруднения.

"Проблемите и при нас са както навсякъде в страната. За последното тримесечие цените на горивата са се вдигнали. Платили сме милион и 200 хиляди повече, спрямо предходната година", обясни пред БНТ инж. Злати Златев от "Градски транспорт" във Варна.

Във Варна има 30 тролейбуса, обслужващи 4 линии, а сметките за ток са скочили над 3 пъти. Служителите на общинската фирма във Варна няма да получат и ваучери за храна този месец, както много други служители в български фирми.

"При заплата от 1000 - 1200 лева един немалък процент са ваучерите от 80 лв., които чакаме с нетърпение. Всеки се надява на тези ваучери за храна, които все още не сме получили този месец и не знаем дали ще ги получим", казва Пенко Пенков.

Общинската фирма е силно обвързана с договори за обществени поръчки и цените са фиксирани. Максимално са ограничени всякакъв тип разходи, но дружеството има нужда от финанси, за да поддържа качеството на градския транспорт, както и пътната безопасност, каза Юлиан Георгиев, от дружеството.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен