Черно море спечели Купата на България във Висшата лига

Спорт

31-01-2022, 18:58

Снимка:

Снимка: bgvolleyball.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненци се наложиха във финала над Черноморец (Бяла) с 3:1

Волейболистите на Черно море (Варна) триумфираха с първата Купа на България при мъжете в първенството на Висшата лига. Тимът от морската ни столица се наложи над Черноморец (Бяла) с 3:1 (25:21, 21:25, 25:21, 25:18) в големия финал на надпреварата, изигран в зала "Младост" в Бургас, информира bgvolleyball.com.

По пътя към финала Черно море отстрани Родопа (Смолян) и Миньор (Перник), съответно с 3:1 и 3:0 гейма.

Варненци доминираха изцяло в първата част на двубоя, като на няколко пъти бяха настигнати от съперника, който остана на две точки. Волейболистите на Черно море излязоха напред в резултата със стабилна преднина.

Това мобилизира момчетата на Милен Стоянов и във втория гейм те тръгнаха ударно. Водачеството им се запази до края, но в ключовите моменти воденият от Красимир Илиев тим намали значителна част от дистанцията. Въпреки това състезателите от Бяла изравниха след 25:21.

Ролите се размениха в третата част, в която варненци отново диктуваха положението от самото начало. Противникът продължи да се бори, но не успя да ги преодолее.

Двата отбора започнаха равностойно в решителния четвърти гейм, но след средата Черно море беше водещ и в крайна сметка надделя, спечелвайки трофея.