"Котаракът в чизми" и "Златната рибка" на сцената на Кукления театър тази събота и неделя

Варна Лайф

29-01-2022, 09:34

Снимка:

Снимка: Гаро Кешишян за Държавен куклен театър Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Представленията започват в 11 часа

"Котаракът в чизми" е представлението, с което ще зарадва малките си почитатели екипът на Държавния куклен театър във Варна. Представлението ще се играе на закритата сцена, при спазване на всички противоепидемични мерки, началото е точно в 11 часа.

Спектакълът е резултат от съвместната работа на млад творчески постановъчен екип. Посветен е на 400-годишнината от рождението на Шарл Перо и е реализиран по проект, подкрепен от Община Варна.

Целта на творческия екип е да представи популярната и поучителна приказка по атрактивен начин, който отговаря на изискванията на съвременните деца, без да бяга от оригиналността на приказката и поуките, заложени от Шарл Перо. Спектакълът предлага нетрадиционна сценична стилистика – съчетание от мултимедия и художествена визия на героите – костюми и маски. Подбраният актьорски състав създава характерни и пълнокръвни образи. В ролите са Стоян Стоянов, Красимир Добрев, Таня Жекова, Галин Гинев.

Представлението е подходящо за деца над 3-годишна възраст.

Драматизацията е на Елена Владова, постановка и компютърна анимация - Галин Гинев. Сценографията е дело на Ваня Константинова, музика - Живко Алатов (Жани).

В неделя на закритата сцена на кукления театър ще бъде представен спектакълът "Златната рибка". Представлението е подходящо е за деца над 3 години и започва отново в 11 часа.

“Живял дядо със своята баба край морето синьо и дълбоко…”

Театралната магия съживява тази любима на поколения деца Пушкинова приказка, за да ни напомни още веднъж, че хората, водени от прекомерна алчност, накрая остават пред пробитото вехто корито.

Постановката е на Валерий Левченко, сценография Коста Ортодоксов, музика Михаил Гузиков. В ролите са: Галин Гинев, Емилия Петкова, Красимир Добрев, Таня Жекова, Таня Велянова.