Задържат под стража 21-годишен, задигнал микробус

Крими

28-01-2022, 12:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Извършителят е излязъл от затвора миналата есен

Състав на Варненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура и наложи на 21-годишния Д.Р. мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство, извършено при условията на повторност – престъпление по чл. 346, ал. 2 от НК.

Деянието е извършено в нощта на 23 срещу 24 януари 2022 година. Д.Р. противозаконно проникнал в микробус „Форд“, паркиран на улица в град Белослав, и го отнел без знанието и разрешението на неговия собственик с идеята да го използва. След подаване на сигнал за посегателството е образувано досъдебно производство. В резултат от предприетите действия по разследване на случая, автомобилът е намерен изоставен. Установена е съпричастността на обвиняемия към извършеното.

Няколко дни по-късно той е задържан. Д.Р. е добре известен на органите на реда и осъждан за същото престъпление. Есента на миналата година той е излязъл от затвора, където е излежавал ефективната си присъда.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.