Община Долни Чифлик също въвежда режим на тока от 1 февруари

Мисия Варна

28-01-2022, 10:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Уличното осветление ще бъде изключвано всеки ден до 31 март от 00.00 часа до 04.00 часа

Община Долни чифлик въвежда режим на уличното осветление на цялата си територия от 1 февруари до 31 март тази година, заради високите сметки за ток, каза за Радио Варна кметът Красимира Анастасова. Уличното осветление ще бъде изключвано всеки ден за посочения период от 00.00 часа до 04.00 часа.

Минимум два пъти се е увеличила сметката за консумирана ел.енергия за последния месец, което е непосилно за бюджета на общината, при условие че няма държавен бюджет все още. Решението е обсъдено и взето с всички кметове на населени места в общината, каза още Красимира Анастасова.

Имаме притеснения за възможни нарушения на обществения наред по селата през времето, когато няма да има улично осветление, затова сме предупредили и полицията, но това е положението в цялата страна и ние, така да се каже, ще затегнем коланите, коментира още Анастасова.

Относно заболеваемостта от коронавирус в общината се наблюдава увеличение на заразените. От началото на годината до сега 445 души са с установен ковид-19. От тях 5 души са хоспитализирани, на домашно лечение са 139 души, 59 са излекувани, 238 са под карантина. Четирима души са починали.

Процентът на ваксинираните в общината не е много висок и може да се приравни на този в страната, каза още Анастасова.