Председателят на Пристанищния синдикат: Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен

Мисия Варна

26-01-2022, 09:13

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е председател на Пристанищния синдикат към КНСБ в порта.

Пътят е осеян с дълбоки дупки и е опасен за движение, подчерта Илиева. Тя напомни, че синдикатите в пристанището са организирали протести с искане пътната отсечка да бъде ремонтирана. "Този път е общинска собственост, но той трябва да бъде включен в републиканската пътна мрежа и да бъде стопанисван от АПИ, защото е път до пристанище с национално значение. "Варна-Запад" е най-големият карго терминал в България, с товарооборот от над 7 милиона тона", заяви синдикалистът.

"Нашите протести започнаха още през 2018 година. Изпратили сме много писма до различни институции, но реакция няма. Това е не само неглижиране, но е и неуважение към нашия труд", каза Илиева.

На среща в община в Девня в понеделник бяха обсъдени възможностите за ремонт на пътя  но не се стигна до конкретно решение.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен